#СОЛАРИУМ. НАЙ-ЧЕСТО ЗАДАВАНИЯТ ВЪПРОС – ЗАЩО?

В последно време се разпространява мнение за вредата от солариума. Ако се замислим – вредности има около нас – Е-тата в храните, замърсеният въздух, климатични аномалии…

Вярно е, че както при излагането на слънце, така и при соларните процедури, се подлагаме на влиянието на UV лъчите. Добре е да знаете, че последните поколения солариуми подлежат на строг контрол и конкретни изисквания на Световната Здравна Организация (СЗО) за предпазване здравето на хората.

Затова процесът на почерняване при солариума е предвидим и може да се контролира. Соларните процедури, планирани разумно, са много важна подготовка за кожата ви срещу въздействието на лятното слънце, подобряват тена и повишават самочувствието, стимулират произвеждането на витамин Д, който от своя страна спомага усвояването на калция и фосфора, полезни за костите ни.

Предлагаме на вашето внимание няколко правила, които е препоръчително да спазвате преди солариум, а вие сами ще вземете решение, кое е най-правилно за вас!

● Препоръчително е предварително да се консултирате с дерматолог за вашите намерения за соларни процедури, особено ако сте с по-чувствителна кожа, имате нарушения на кожата, бенки и други;

● Важно е преди солариума кожата да е чиста, да няма конвенционална козметика, да е почистен грима;

● Да не се приемат медикаменти, напр. антибиотици. Ако въпреки това желаете да направите соларна процедура, важно е да се консултирате с лекар;

● Хубав тен се получава след 8 – 10 процедури, в зависимост от типа кожа, като се стартира с краткотрайна процедура, постепенно се увеличава престоят в солариума и се прави пауза от 48 часа между отделните последващи такива. Затова, ако искаме да сме подготвени за лятото, то е добре да предвидим по-отрано соларните процедури.

● Ние ви препоръчваме не повече от 2 максимум до 3 процедури на седмица;

● Важно е да предпазвате кожата със специализирана козметика – тя защитава кожата, овлажнява я, предпазва я от неочаквани нежелани реакции и от прибързано състаряване, най-вече – спомага за равномерен и качествен тен;

Ръцете и краката почевняват по-бавно, поради постепенно изградена защита на кожата ни от UV лъчите;

И защо солариум? – В разумни граници солариумът е началото на вашите слънчеви бани, правилната подготовка за лятото, внимателна грижа за здравето!

И така преди да започнете със соларните процедури, планирайте внимателно вашия престой и не забравяйте, че всяко прекаляване, може да ви създаде проблеми и главоболие!

 

  • КОНТАКТИ

    • Работно време
    • Понеделник до Петък - 7:00 - 21:00
      Събота и Неделя - 9:30 - 19:00
    • Адрес:
    • Пловдив, ул. „Иван Рилски“ 16
    • Телефон:
    • +359 32 94 14 69 :: +359 885 851 377
    • Email:
    • info@kea-sport.com